Button Engels Koffie en Kind

Wat is KOFFIE en KIND

 

Heb je wel eens dat gevoel dat je iets probeert uit te leggen, maar op de een of andere manier lukt dat niet echt?  Sommige concepten en situaties zijn niet voorbestemd om te worden uitgelegd, ze zijn voorbestemd om te worden gevoeld en te worden ervaren. Dit geldt ook voor KOFFIE en KIND. Je zou kunnen zeggen dat KOFFIE en KIND een ontmoetingsplaats is waar ouders en kinderen samen komen om koffie te drinken en om samen te komen spelen. Dit is een vrij duidelijke beschrijving van de dagelijkse bezigheden bij KOFFIE en KIND.

Nadat je een keertje bent geweest wordt het duidelijk dat het een unieke plek is, maar wat is eigenlijk de achterliggende essentie van KOFFIE en KIND?

 

Zodra je KOFFIE en KIND binnenkomt zie je een combinatie van verschillende nationaliteiten en je hoort verscheidene talen. We horen gelach wanneer kinderen met de verkleed spullen spelen en ze vol enthousiasme zich verkleden als ‘Sneeuwwitje’ of ‘Superman’. Of we horen soms een plotselinge schreeuw als een kind valt . Gelukkig is het met een aai over de bol en een zoen al snel goedgemaakt en voordat je het weet spelen ze weer in de Lego hoek. Deze dagelijke interacties zijn verweven in het natuurlijke proces van opgroeien, alleen denken we er niet altijd over na. Terwijl kinderen worden begeleid door hun ouders en omgeving tijdens het opgroeien worden ze morele waarden en principes bijgebracht.  Welke ouder zou niet willen dat zijn kind leert om eerlijk en respectvol te zijn? Welke ouder zou niet willen zien hoe zijn kind leert van andere kinderen met verschillende culturen en achtergronden?

 

Bij KOFFIE en KIND proberen we te laten zien dat wij als een gemeenschap van ouders en kinderen kunnen helpen om onze kinderen te laten opgroeien in een eerlijke en fijne wereld. Een wereld waarin we eerlijk kunnen zijn over het eten en drinken wat we kopen en waarin een glimlach, vriendelijk gesprek en een goede kop koffie normaal zijn. Het is wellicht onmogelijk om perfect uit te leggen wat KOFFIE en KIND is, maar we nodigen jullie graag uit om dat zelf te komen ervaren.

Geschreven door een trotse werknemer bij KOFFIE en KIND,

Willem Cant

 

 

WIE ZIJN WIJ?

 

Onze kern woorden als concept zijn:

 

LIEF, betekend voor ons zachtheid, vriendelijk

en attent. Hiermee benaderen en reageren we op elkaar en omgeving.

 

NATUURLIJK, zoals van nature de verschillende eigenschappen benutten. Ook het logische gevolg aanvaarden.

 

SPEELS, dit ervaren wij als een belangrijk leerproces in omgang en creativiteit, bewegelijk, losjes en ongedwongen.

Flexibel, reflecteren, ruimte aan de ander geven

 

VERBINDING, dit hebben we als mens nodig om te groeien en om

zorg te kunnen dragen voor veiligheid en gezondheid op de plek

waar je leeft.

 

 

WAT VINDEN ANDEREN VAN KOFFIE en KIND

 

SAMEN SPELEN, SAMEN DELEN

 

KOFFIE en KIND heb ik ervaren als een kind- en oudervriendelijke plek waar ouders samen met hun kind ontspannen kunnen ontdekken, leren en spelen. Ontdekken en leren door de verschillende leuke speelhoeken en samen spelen met andere kinderen. Ouders kunnen met een fijn gevoel hun kind laten ontdekken en er even ‘uit zijn’ in een gezellige omgeving.

 

Linda Bezuijen-Westra

Pedagogisch adviseur Opvoedsteunpunt Segbroek

VÓÓR Welzijn

 

 

 

KOFFIE en KIND is een ontmoetingsplek voor ouders met kinderen van 0 tot 4 jaar, een plek om samen te ontdekken!